Generaal overste Rogério Gomes bezoekt redemptoristen in Bonn

Bonn, Duitsland – In typisch Duits herfstweer was Pater Generaal Rogério Gomes C.Ss.R., de generaal overste van de redemptoristen, van 17 tot 21 november te gast in Bonn. Samen met pater Jairo Díaz Rodrigiuez van het generaal bestuur bezocht hij de talrijke projecten op de locatie Bonn.

Na zijn aankomst bezocht pater Gomes eerst het klooster in Bonn, waar hij ‘s avonds gesprekken voerde met de confraters. De volgende dag reisden pater Gomes en zijn begeleiders naar Keulen, waar ze een exclusieve rondleiding kregen in de Dom van Keulen dankzij Peter Füssenich, de bouwmeester van de Dom en oud-leerling van het Collegium Josephinum Bonn.

Op het programma voor de rest van het bezoek stonden ontmoetingen met leden van het pastorale team van het Collegium Josephinum Bonn, die een inkijkje gaven in het brede scala aan activiteiten van de school. Het RVM-project, dat jongvolwassenen de mogelijkheid biedt om een jaar lang op verschillende redemptoristische locaties in de wereld te werken, kreeg speciale aandacht.

 Een hoogtepunt van het bezoek was de gezinsmis op zondag, waarbij pater Gomes persoonlijk aan enkele CoJoBo-leerlingen het vormsel toediende. Op de laatste dag van zijn verblijf stond het bezoek aan de scholengemeenschap centraal. Pater Gomes en pater Rodrigiuez werden vergezeld door pater Jan Hafmans, provinciaal van de provincie Sint-Clemens, en pater Johannes Römelt, Coördinator van de Conferentie Europa. De dag begon met een plechtige eucharistieviering met de zesdeklassers, gevolgd door ontmoetingen met de schooldirecties van het CoJoBo en een lunch met het onderwijzend personeel. In de namiddag presenteerde de jongerengroep hun werk.

Na vier intensieve en bevredigende dagen keerden pater Gomes en pater Rodrigiuez met veel nieuwe indrukken en ervaringen terug naar Rome. Hun bezoek onderstreept het belang van het werk van de redemptoristen in Bonn en bevordert de internationale netwerkvorming van de congregatie.

 

Scroll naar boven