Eerste Indonesische redemptoristen voor het Nederlandstalige deel van de Provincie St.-Clemens

Voor het eerst in de geschiedenis zijn twee redemptoristen uit Indonesië aangesteld om te werken in het Nederlandstalige deel van de Provincie St.-Clemens (Nederland en Vlaanderen, België). Dit is onderdeel van een Memorandum of Understanding tussen de Provincie Indonesië en St. Clemens, ondertekend in 2018. Op grond van dit memorandum wonen, werken en/of studeren al enkele andere Indonesische confraters in Duitsland. Twee van hen hebben zelfs hun lidmaatschap overgedragen aan onze provincie.

De paters Ferdi Djaga Kota (1979) en Ricky Misi (1991) zijn op 10 april 2022 in Nederland aangekomen. Voorlopig wonen ze in de communiteit in Wittem, in het zuiden van Nederland (zie foto). Dit is een bedevaartsoord voor Sint-Gerardus en Onze Moeder van Altijddurende Bijstand.

De eerste maanden zullen zij zich wijden aan het leren van de Nederlandse taal, de lokale cultuur en de projecten in de provincie St. Clemens. De communiteit in Wittem is blij met de paters Ferdi en Ricky en zullen hen – samen met de vele partners in missie die werkzaam zijn in het pelgrimsoord – al hun steun geven voor een succesvolle integratie.

Op de eerste dag in Wittem werden ze al welkom geheten door hun Indonesische medebroeders uit Bonn, Duitsland.

Scroll to Top