Afscheid van de communiteit in Essen (B)

 

Op pinkstermaandag 20 mei het afscheid van de communiteit in Essen (B). De dag begon mer een viering in de kloosterkerk en aansluitend was er een receptie. Celebranten waren drie leden van het provinciaal bestuur, p. Johannes Römelt, p. Guido Moons (hoofdcelebrant) en p. Jan Hafmans, en twee Vlaamse medebroeders, p. André Schotsmans, delegaat voor Vlaanderen, en rector Gaston Ribbens.

Aan het einde van de viering waren er woorden van dank van onze provinciaal en van de burgemeester van Essen, Gaston Van Tichelt, die vroeger zelf leerling op het college was. Deze laatste zei o.a.: "Men kan gerust zeggen dat de paters redemptoristen een belangrijke stempel hebben gedrukt op de gemeente, en dat Essen en de redemptoristen dus bijzonder goed met elkaar vertrouwd zijn geworden. Deze wederzijdse vriendschap zal ook zonder de fysieke aanwezigheid van de paters blijven voortduren. Het opheffen van de communiteit in Essen is geen afscheid.”

Na de viering volgde een uitgebreide receptie met lekkere hapjes en drankjes. Ruim tweehonderd mensen waren hierbij aanwezig, waaronder een groot aantal oud-leerlingen.

 

Geplaatst op: 2013-05-20


Meer nieuws