Lijst van overledenen

 

P. Walter Hess (CH) gestorven

hess_walter_490Op 19 juni 2020 stierf in het Verzorginsghuis in Kreuzlingen (CH) p. Walter Hess. Hij werd 93 jaar. De uitvaartviering en begrafenis zijn op 25 juni, ook in Kreuzlingen.


P. Hermann-Josef May (D) gestorven

Op 6 juni 2020 stierf in het Seniorenheim in Keulen-Ehrenfeld (D) P. Hermann-Josef May. Hij was 82 jaar oud. Van 1975 tot 2018 was hij missionaris op het eiland Sumba, Indonesië. Bovenal zijn er twee projecten uit deze jaren die zijn handtekening dragen: het Centrum voor Pastorale en Sociale Zaken (PusPas) en de oprichting van de Kolpingwerk.

De uitvaartdienst en uitvaart vindt plaats op maandag

... meer

Pater Bas Mulder (NL) overleden

Op 10 april 2020 overleed in onze seniorencommuniteit in Boxmeer pater Bas Mulder. Hij werd 88 jaar oud. Hij heeft ruim 50 jaar als missionaris in Suriname gewerkt en was er o.a. viceprovinciaal.

Vanwege alle beperkende maatregelen van overheidswege zal de afscheidsdienst in besloten kring plaatsvinden op donderdag 16 april 2020 in Boxmeer. Daarna wordt hij bij zijn medebroeders op de Algemene 

... meer

P. Gerard Rottink (NL) gestorven

Op 1 april 2020 stierf in seniorencommuniteit in Boxmeer (NL) p. Gerard Rottink. Met zijn 101 jaren was hij de oudste redemptorist van onze provincie. Pater Rottink was een groot aantal jaren pastoraal actief in verschillende Duitse bisdommen.

Vanwege alle beperkende maatregelen van overheidswege zal de afscheidsdienst in besloten kring plaatsvinden op maandag 6 april 2020 in Boxmeer. Daarna wordt

... meer

P. Willi Heck (D) gestorven

p. Willi Heck

Op 28 maart 2020 stierf in het ziekenhuis in Trier p. Willi Heck. Hij werd 86 jaar.

De uitvaart en begrafenis op het hoofdkerkhof van Trier vindt op donderdag 2 april in kleine kring plaats.


Pater Frans Van der Plas (B) gestorven

Op 26 maart overleed in G.Z.A. Sint-Augustinus in Wilrijk p. Frans Van der Plas, 91 jaar.

De uitvaart in besloten kring vindt op dinsdag 31 maart in Antwerpen plaats met aansluitend de bijzetting in zijn geboorteplaats Oppuurs.


Br. Paul-André Ambühl (CH) gestorven

Op 5 maart 2020 overleed in het ziekenhuis in Brig (CH) Br. (diaken) Paul-André Ambühl. Hij was al een aantal maanden ziek en werd 74 jaar. Hij was na zijn terugkeer in 2003 uit Bolivia pastoraal actief in de parochies van de regio Leuk.

De afscheidsviering is op dinsdag 10 maart 2020 om 10 uur in de Pfarrkirche St.Stefan in Leuk-Stadt.

... meer

P. Norbert Lang (CH) gestorven

Op 18 februari 2020 stierf in Niederwil (CH) pater Norbert Lang. Hij werd 86 jaar.

De uitvaartviering is op donderdag 27 februari om 10 uur in de Stadtpfarrkirche Baden, met aansluitend  de bijzetting van de urn op het kerkhof Liebenfels, Baden, in het ‘familiegraf‘  van de redemptoristen.


P. Felix Schlösser (D) gestorven

Op 29 januari overleed in het Seniorenheim Josephshöhe in Bonn (gelegen naast ons klooster) p. Felix Schlösser. Hij werd 93 jaar. In zijn pastorale leven heeft hij naast het pastorale werk verschillende leidinggevende functies gehad, zoals bij het Institut der Orden für missionarische Seelsorge und Spiritualität (IMS) in Frankfurt/Main en het Exerzitien- en Bildungshaus in Steterburg.

De

... meer

P. Viktor Hahn (D) gestorven

Op 9 oktober 2019 stierf in onze kloostergemeenschap in Keulen-Ehrenfeld p. Viktor Hahn. Hij werd 88 jaar oud. Pater Hahn was o.a. docent Dogmatiek en Fundamentele Theologie aan ons Grootseminarie in Hennef/Geistingen.

De uitvaartviering is op 18 oktober in de kapel van het St. Franziskus Hospital, met aansluitend de begrafenis op het Alte Friedhof in Köln-Mülheim, Sonderburgerstraße.

... meer

P. Willy Geilen (D) gestorven

Op 6 oktober overleed in het  in het St. Franziskus Hospital in Köln-Ehrenfeld p. WIlly Geilen. Hij werd 87 jaar. Het grootste deel van zijn pastorale leven bracht hij door in het klooster in Bochum.

De uitvaartviering is op dinsdag 15 oktober in de kapel van het St. Franziskus Hospital, met aansluitend de begrafenis op het Alte Friedhof in Köln-Mülheim, Sonderburgerstraße.

... meer

P. Kees Odenkirchen (NL) gestorven

Op 21 augustus 2019 overleed in Roosendaal p. Kees Odenkirchen. Hij was 90 jaar.

Pater Odenkirchen heeft na enkele jaren Brazilië vooral gewerkt als (assistent) econoom van de Nederlandse redemptoristen en als missieprocurator.

De uitvaartviering is op maandag 26 augustus om 14.30 uur in de kapel van St. Elisabeth, Wouwseweg 21 te Roosendaal.


P. Paul Revermann gestorven

In Klooster Wittem stierf op 17 juli onverwacht pater Paul Revermann. Hij werd 73 jaar. Voor hij in 2010 naar Wittem kwam was hij o.a. overste en econoom in Heiligenstadt (D) en pastoraal actief in Steterburg (D).

De uitvaart is op woensdag 24 juli om 14 uur in de Kloosterkerk van Bonn en aansluitend de begrafenis op het Nordfriedhof. Op dinsdag 23 juli is er om 19 uur een avondwake in de

... meer

P. Ghislain Dekeyrel (B) overleden

Op 21 juni 2019 overleed onverwacht in Kortrijk (B) p. Ghislain Dekeyrel. Hij was 68 jaar oud en tot zijn 65e pastoraal actief, eerst voor jeugdretraites en daarna o.a. als pastor in Brussel. De uitvaartviering is op vrijdag 28 juni in de Sint-Eutropiuskerk te Heule (Kortrijk).


P. Daniel Ampe (B) overleden

Op dinsdag 11 juni 2019 stierf in Izegem (B) p. Daniel Ampe. Hij werd 91 jaar. Hij was 40 jaar missionaris in Congo.

De uitvaartviering is op dinsdag 18 juni 2019 om 11 uur in de Sint-Hadrianuskerk, Handzameplein 1 te Handzame. Aanluitend wordt hij te ruste gelegd op de begraafplaats van Handzame.


P. Kees van Haasteren (NL) overleden

Op woensdag 12 juni 2019 overleed in Leiderdorp (NL) p. Kees van Haasteren. Hij werd 82 jaar oud. Hij was een groot deel van zijn leven pastoraal actief in Leiden en Den Haag.

De uitvaartviering is op dinsdag 18 juni 2019 om 11.00 uur in Hartebrugkerk, Haarlemmerstraat 110, Leiden. Aansluitend is de begrafenis in besloten familiekring.


P. Bernd Kremer (D) gestorven

Op 9 juni overleed in het Johanniter-ziekenhuis in Bonn P. Bernd Kremer. Hij werd 82 jaar.

De uitvaartviering is op dinsdag 18 juni 2019 om 14 uur in de Kloosterkerk in Bonn en aansluitend de begrafenis in de redemptoristenconcessie op het Noorderkerkhof.


Pater Karel Schuurman (NL) gestorven

Op maandag 3 juni overleed in het verzorgingshuis De Wheehof in Goor pater Karel Schuurman. Hij werd 83 jaar oud.

Karel was op diverse plaatsen en in verschillende functies werkzaam, maar het langste heeft hij gediend in het Bezinningscentrum De Zwanenhof te Zenderen.

De afscheidsdienst wordt gehouden in de kapel van De Zwanenhof in Zenderen op vrijdag 7 juni 2019 om 11.00 uur. Karel zal begraven

... meer

Pater Gerard Van der Sanden (B) gestorven

Op woensdag 24 april overleed in het ziekenhuis van Hasselt p. Gerard Van der Sanden. Hij was al enige tijd ziek en is slechts 72 jaar geworden. Gerard werd in 1966 redemptorist, maar begon pas ruim twintig jaar later met de priesteropleiding. Sinds 1997 was hij een geliefd pastor in Tessenderlo en de laatste nog levende redemptorist aldaar.

Aan de vooravond van de begrafenis werd in zijn parochie

... meer

P. Hugo Deboutte (B) gestorven

Op 5 februari 2019 overleed in het ziekenhuis in Roeselare P. Hugo Deboutte. Hij werd 87 jaar.

De uitvaartviering is op vrijdag 15 februari om 11 uur in de H.Hartkerk,  Roeselaarsestraat 55 in Izegem . Begrafenis is op het kerkhof in de Reperstraat 109 in Izegem


P. André Schotsmans (B) gestorven

Op 5 februari 2019 overleed in Heist-op-den-Berg (B) op 84-jarige leeftijd p. André Schotsmans. Hij was enkele maanden ernstig ziek.

De uitvaartviering is op zaterdag 9 februari om 10.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Sint-Trui­den, de stad waar hij eredeken en ereburger was. Aansluitend wordt p. André begraven op het kerkhof van Schurhoven, even ten noorden van Sint-Truiden, waar hij van

... meer

Br. Hans Vidal (CH) gestorven

Op 2 februari 2019 stierf in verzorgingshuis Maggenberg in Tafers (CH) broeder Hans Vidal, hij werd 86 jaar. Op de dag voor zijn overlijden had p. Oskar Lang (Kreuzlingen) hem de ziekenzalving toegediend.

De uitvaartviering is op vrijdag 8 februari om 14.30 uur in de parochiekerk van Matran gevolgd door de begrafenis aldaar.


Br. Carlos Bruinen (NL) gestorven

Op 29 december 2018 overleed in Boxmeer broeder Carlos Bruinen. Hij werd 92 jaar.

Broeder Carlos werkte als missionaris in Brazilië, was daar o.a. viceprovinciaal econoom en woonde en werkte na zijn terugkeer in 1993 in de communiteit van Roermond tot 2011.

De uitvaartviering is op 5 januari om 10.30 uur in de Kapel van de zusters van Julie Postel in Boxmeer en aansluitend de begrafenis op het

... meer

P. Lucien Cop (B) gestorven

Op 29 december 2018 overleed in de seniorencommuniteit in Heist-op-den-Berg pater Lucien Cop. Hij werd 89 jaar oud. Pater Cop werkte het grootste deel van zijn leven in Irak als docent in Bagdad, Mosul en Erbil.


De uitvaartviering is op dinsdag 8 januari om 11 uur in de OLV-kerk in Sint-Amandsberg en aansluitend de begrafenis bij zijn medebroeders op het kerkhof van Mariakerke.

... meer

P. Jules Coveliers (B) gestorven

Op 16 december overleed in het home St-Jozef van de Zusterkes der Armen te Brussel pater Jules Coveliers. Hij werd 94 jaar oud. Pater Jules Coveliers was altijd als missionaris-predikant en retraiteleider vanuit verschillende kloosters in Brussel.

De uitvaartviering is op vrijdag 21 december om 13.30 uur in de Magdalenakerk Jetse laan 225 in Jette en aansluitend de begrafenis op de begraafplaats


Broeder Bonaventurar Broeren (NL) overleden

Op zaterdag 13 oktober overleed in Boxmeer broeder Bonaventura Broeren. Hij werd 89 jaar oud. Broeder Bona was 60 jaar broeder in Klooster Wittem en heeft daar vele soorten werkzaamheden ondernomen. De laatste jaren daar was hij tuinman.

De uitvaartviering is op zaterdag 20 oktober om 11 uur in de Kloosterkerk van Wittem. Daarna wordt hij in de grafkelder bijgezet.

... meer

Pater Jos Van Passen gestorven

Op 4 oktober stierf in Trier pater Jos Van Passen. Hij werd 82 jaar oud.

Tijdens zijn leven was hij zeven jaar pastoraal actief in Itzehoe (Sleeswijk-Holstein) en 40 jaar in Steterburg (Salzgitter). Vanaf 2011 was deed hij nog pastoraal werk in Wittem. Sinds januari 2018 was hij vanwege zijn ziekte in de seniorencommuniteit in Trier.

De uitvaartviering is op donderdag 11 oktober a.s. om 11.00 uur

... meer

Pater Wolfgang Gerhard (D) gestoriven

Op 9 augustus 2018 overleed in de communiteit van Bonn pater Wolfgang Gerhard. Hij werd 77 jaar. In zijn pastorale leven was hij 35 jaar volskmissionaris en overste van verschillende kloosters.

De uitvaartviering is op vrijdag 17 augustus om 14 uur met aansluitend de begrafenis op het nabijgelegen Nordfriedhof.


Pater Hermann Schmid (CH) gestorven

Op 5 augustus stierf in Kreuzlingen (CH) pater Hermann Schmid. Hij was de oudste redemptorist in Zwitserland en 95 jaar oud.

Hij was o.a. leraar in Matran, pastoor in Kreuzlingen en vertaling in het generalaat in Rome.

De begrafenis is op vrijdag 10 augustus om 10 uur op het kerkhof van de redemptoristen in Kreuzlingen-Bernrain. Aansluitend is om 10.30 uur de afscheidsviering in de parochiekerk St.

... meer

P. Willi Beine (D) gestorven

Op 21 juli 2018 stierf in het Elisabethziekenhuis in Bonn pater Willi Beine. Hij werd bijna 84 jaar oud. Hij was o.a. leraar Beroepsethiek aan een opleiding ziekenverzorging, ziekenhuispastor en had verschillende taken op het CoJoBo.

Op woensdag 1 augustus is de afscheidsviering in de Kloosterkerk van Bonn en aansluitend de begrafenis op het nabijgelegen Nordfriedhof.

... meer

Pater Frans Boddeke (NL) overleden

boddeke_frans_327Op 10 juli 2018 overleed in Nijmegen p. Frans Boddeke, 86 jaar oud. Hij was jarenlang pastoor werkzaam in Den Bosch en was een gepassioneerd schrijver van boeken, gedichten en teksten.

De uitvaartviering is op 14 juli in de Dominicuskapel van Huize Rosa, Rosa de Limastraat 10, in NIjmegen en aansluitend de begrafenis op het kerkhof van Sambeek.


Pater André Haeck gestorven

Op 6 juni overleed in Ekeren pater André Haeck, 96 jaar oud. Hij was de oudste Vlaamse redemptorist. Hij was o.a. godsdienstleraar in Essen, Ekeren en Willebroek en vele jaren pastoor in Doomskerke.
Daar is op 12 juni ook de uitvaartviering in de parochiekerk Sint-Carolus.


Pater Timon De Cock gestorven

Op maandag 28 mei overleed in het Sint-Lucasziekenhuis in Gent pater Timon De Cock, 89 jaar oud en broer van onze medebroeder Hermann De Cock. Pater Timon was van 1954 tot 2017 missionaris in Libanon. Vanwege ouderdom en zwakke gezondheid keerde hij vorig jaar terug en woonde bij enkele medebroeders in Gent.

De uitvaartviering was op 4 juni in de Clemenspoort in Gent.

Na de crematie zal zijn as


Pater Paul Hauman (B) overleden

Op 12 maart 2018 stierf onverwacht in Heist-op-den-Berg pater Paul Hauman. Hij werd 75 jaar.

De uitvaartviering is op 17 maart in de Jozefkerk in Leuven. Aansluitend is de begrafenis op het kerkhof van Abdij van Park, in de redemptoristenconcessie.Pater Gaston Ribbens (B) overleden

Tijdens een pelgrimsreis naar Peerke Donders in Suriname overleed op 3 maart 2018 zeer onverwacht pater Gaston Ribbens . Hij woonde in Gent en werd 80 jaar oud. Als oud-missionaris in Congo zag hij tijdens de reis veel herkenning met Suriname en genoot hij van de reis. Op een van de laatste dagen stierf hij in Frederiksdorp plotseling vanwege hartproblemen.

ZIjn uitvaart is op zaterdag 10 maart

... meer

Pater Johannes Hundeck gestorven

Op 26 januari 2018 stierf in het klooster in Köln-Ehrenfeld pater Johannes Hundeck, 88 jaar oud. In zijn pastorale leven was hij vooral volks- en parochiemissionaris. Hij woonde vele jaren in Bochum.

De avondwake is op donderdag 1 februari om 19 uur in de kapel van de Seniorencommuniteit Hl. Drei Könige. De volgende dag, vrijdag 2 februari, is de uitvaartviering om 11 uur in de kapel van

... meer

Pater Jan Ivens gestorven

Op 2 januari overleed in het Imeldaziekenhuis in Bonheide, p. Jan Ivens, 78 jaar oud. Een maand daarvoor werd hij in dit ziekenhuis opgenomen met longproblemen. Enige tijd later raakte hij in een coma waaruit hij niet meer is teruggekeerd.

De uitvaartviering is op 6 januari de parochiekerk van Sint-Jozef in Leuven, waarna de begrafenis in de concessie van de redemptoristen op de begraafplaats van

... meer

Br. Theophilus Verhoeven (NL) gestorven

Op 27 december overleed in Boxmeer (NL) broeder Theophilus Verhoeven. Hij werd 96 jaar oud.

De uitvaartviering vindt plaats in de kapel van de zusters van Julie Postel, Veerstraat 49, Boxmeer op  woensdag 3 januari 2018 om 10.30 uur.  Aansluitend is de begrafenis op de Algemene Begraafplaats van de Gemeente Boxmeer in Sambeek.


... meer

P. Eef Huisman (NL) overleden

Op 15 november overleed in het UMC Radboud in Nijmegen pater Eef Huisman, 93 jaar oud. Eef Huisman was in de zestiger jaren studentenprefect op het toenmalige kleinseminarie Nebo te Nijmegen. Daarna parochiepastor in Roermond en Koningsbosch. Hij kreeg vooral bekendheid als markante deken van Gennep (Noord-Limburg) dertig jaar lang.
Daar was ook de uitvaartviering op zaterdag 25 november. Onder de

... meer

P. Georg Höck (D) gestorven

Op 7 september 2017 stierf in onze seniorencommuniteit in Köln-Ehrenfeld pater Georg Höck, 85 jaar oud.

Hij deed o.a. pastoraal werk in Frankfurt, Salzgitter-Steterburg en Trier.

De avondwake is op woensdag 13 september om 19 uur in de kapel van ons seniorenhuis Hl. Drei Könige. De uitvaartdienst is op donderdag 14 september, om 11 uur in de Kapel van het St. Franziskus Hospital,  naast ons

... meer

Pater Manfred Kohn (D) gestorven

Op 28 augustus 2017 stierf na een lange ziekte pater Manfred Kohn in Bonn. Hij werd 66 jaar.

Hij was 25 jaar (1986-2010) pastoraal werkzaam in Bochum. Daarna was hij in Köln-Mülheim, tot de sluiting van dat klooster in 2014 .

De uitvaartdienst vindt plaats in de Kloosterkerk in Bonn op dinsdag 5 september 2017 om 14.00 uur. Aansluitend de begrafenis op het nabijgelegen Nordfriedhof.

... meer

Pater Jules Janssen (B) gestorven

Op 15 juli overleed in het ziekenhuis in Bonheiden, p. van de seniorencommuniteit van Heist-op-den-Berg (B). Hij werd 93 jaar. Hij was o.a. docent van ons college in Essen en in Ganshoren/Brussel, en een aantal jaren rector in Leuven.

De uitvaartviering is zaterdag 22 juli om 10.30 uur in de Sint-Jozefkerk in Leuven. Aansluitend is de begrafenis op de concessie van de redemptoristen in Abdij van

... meer

Pater Pim Lentz (NL) gestorven

Op 14 mei 2017 overleed in Roermond (NL)  p. Pim Lentz, 83 jaar oud.

Na enkele jaren als missionaris keerde hij terug naar Nederland, ging in de gezondheidszorg werken en werd pastor in het dekenaat Thorn.

De uitvaartviering is op vrijdag 19 mei om 10.30 uur in de parochiekerk St.-Martinus in Beegden. Aansluitend is de begrafenis op kerkhof bij de kerk. De avondwake is op donderdag 18 mei om 19.00

... meer

P. Karl Siepen gestorven

Op 6 april 2017 stierf in Trier p. Karl Siepen, 93 jaar oud.

De begrafenis op het Hauptfriedhof (ingang Hospitalsmühle) is op woensdag 12 april om 11.30 uur. Om 13 uur is dan de viering in de ziekenhuiskapel van de Barmhartige Broeders, Nordallee 1. Aanslutiend aan de viering is er in het gastenhaus van de Brüderkrankenhaus nog een koffietafel.

Er is een bus van het kerkhof naar het ziekenhuis van

... meer

Pater Joop Vernooij (NL) gestorven

vernooij_467

Op 19 maart 2017 overleed onverwacht in de Catharinahof in Nijmegen pater Joop Vernooij, 76 jaar oud. Hij was 32 jaar missionaris in Suriname.

De uitvaartviering is op vrijdag 24 maart om 10.30 uur in de Dominicuskapel van Huize Rosa, Rosa de Limasstraat 10, Nijmegen. Aansluitend wordt hij begraven bij zijn medebroeders op de Algemene Begraafplaats in Sambeek.


P. Bernhard Hundeck (D) gestorven

Op 4 maart 2017 stierf in Heiligenstadt pater Bernhard Hundeck, 78 jaar oud.

De uitvaartviering is op vrijdag 10 maart om 14 uur in de parochiekerk St. Gerardus in Heiligenstadt met aansluitend de begrafenis op het kloosterkerkhof.

Op de vooravond, 8 maart, is er om 18 uur een avondwake, ook in de parochiekerk.

 


P. Gerd Baggeler (D) gestorven

Op 9 februari stierf in het St.-Franciscusziekenhuis in Köln-Ehrenfeld pater Gerd Baggeler. Hij werd 82 jaar.

Van zijn pastorale leven was hij 30 jaar werkzaam in ons missiegebied op de eilanden Sumba en Sumbawa in Indonesië.

De uitvaartviering is op donderdag 16 februari om 11 uur in de kapel van het Seniorenhuis H.Driekoningen in Köln-Ehrenfeld. Om 13 uur is de begrafenis op het Oude Katholieke

... meer

P. Antoon Roosen (B) gestorven

Op 6 januari overleed in het Imeldaziekenhuis in Bonheiden pater Antoon Roosen, 94 jaar oud. In zijn werkzame leven was hij o.a. professor Exegese van het studiehuis in Leuven en lector aan de Academia Alfonsiana in Rome.

Zijn uitvaart is op zaterdag 14 januari om 10.30 uur in de Parochiekerk van Sint-Jozef, Bogaardenstraat te Leuven, met aansluitend de begrafenis op het kerkhof Abdij 't Park,


P. Maurits Bloemen (B) gestorven

Op zondag 25 december overleed op 89-jarige leeftijd in Heist-op-den-Berg (B) pater Maurits Bloemen. Hij was meer dan 25 jaar (1954 - 1980) werkzaam als missionaris in Libanon en daarna in Sint-Truiden.

De uitvaartviering is op 31 decmeber om 10.30 uur in de in de Parochiekerk
van Sint-Jozef in te Leuven. Aansluitend is de begrafenis op het kerkhof Abdij 't Park, Heverlee, in de

... meer

Oud-bisschop Mgr. Zichem (Suriname) gestorven

Op 13 november stierf in Paramaribo (Suriname) redemptorist en oud-bisschop Mgr. Aloysius Zichem. Hij werd 83 jaar. Hij legde na een herseninfarct in 2003 zijn bisschopsambt neer.


De huidige bisschop, mgr. Karel Choennie, schrijft over hem: "Monseigneur Zichem is op 7 februari 1970 gewijd tot Bisschop en heeft gedurende 3 2 jaren de rooms-katholieke gemeenschap met herderlijke liefde en toewijding

... meer

P. Julien Standaert (B) gestorven

Op 28 september 2016 overleed in Deinze (B) pater Julien Standaert. Hij werd 97 jaar en was de oudste Vlaamse redemptorist.

De uitvaartviering is op 6 oktober om 10.30 uur in de Sint-Petrus-en-Pauluskerk in Deinze met aansluitend de begrafenis op het kerkhof van Bachte.

Pater Standaert was van 1946 tot 1978 missionaris in Roseau, Antillen.... meer

P. Wolfgang Cholewczynski (D) gestorven

Op 27 september overleed in Bonn p. Wolfgang Cholweczynski, 78 jaar oud. Hij was o.a. vele jaar godsdienstleraar aan het CoJoBo (Collegium Josephinum Bonn),

De uitvaart is op vrijdag 7 oktober om 11 uur in de Kloosterkerk in Bonn, met aansluitend de begrafenis op het Nordfriedhof.

P. Marcel Weemaes (B) gestorven

Op 24 september 2016 overleed in het WZC De Kroon in Sint-Gillis-Waas (B)  pater-redemptorist Marcel Weemaes. Hij werd 86 jaar oud. In kerkelijke kring is pater Weemaes vooral bekend als schrijver en componist van vele liederen, gedichten en liturgische teksten die tot op de dag van vandaag in de liturgie gebruikt worden.

 

De Verrijzenisviering wordt gehouden in de kerk Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart

... meer

P. Xavier Cattin (CH) overleden

Op 23 september overleed in Mottex sur Vevey (CH) pater Xavier Cattin, 93 jaar oud. Hij is geboren in de Jura en was vele jaren pastoraal actief in het Franstalige deel van Zwisterland en in Frankrijk.

De uitvaartdienst is op dinsdag 27 september om 14.30 uur in Blonay/Vevey, waarna de crematie.
P. Ad Bogers (NL) gestorven

Op 18 september 2016 overleed in het Radboudziekenhuis in Nijmegen (NL)  p. Ad Bogers. Hij werd 86 jaar oud.
De uitvaartviering vindt plaats in St.-Hubertkerk in Sint Hubert (Kerkpad 16) vrijdag 23 september om 10.30 uur. Aansluitend is de begrafenis op het kerkhof van Sint Hubert.

Pater Bogers was van 1988 tot en met 2015 pastor in deze parochie.... meer

Pater Roger Dhont (B) overleden

Op 14 september overleed in Gent pater Roger Dhont. Hij werd 87 jaar. Pater Dhont heeft meer dan 20 jaar in Rome gewerkt en was daar o.a. generaal secretaris van de congregatie. De laatste derttig jaar was hij aan een rolstoel gekluisterd.

De uitvaartviering uitvaart is op dinsdag 20 september om 11 uur in de in de O.-L.-V. van Altijddurende Bijstand-kerk (Oude Bareel),

... meer

Pater Wilhelm Schulte gestorven

Op 6 augustus stierf in Bonn pater Wilhelm Schulte. Hij werd 84 jaar.

De avodnwake in de Kloosterkerk in Bonn is op zondagavond 14 augustus om 19.30 uur.

Op maandag 15 augustus, feest van Maria Tenhemelopneming, is de uitvaartviering om 14 uur, ook in de Kloosterkerk. Aansluitend is de begrafenis op het nabijgelegen Nordfriedhof.... meer

P. Gabriel Dewilde gestorven

Op 31 juli 2016 stierf in Izegem (B) P. Gabriel Dewilde, 89 jaar oud.

De uitvaartviering is op zaterdag 6 augustus om 11 uur in de Sint Hadrianuskerk, Handzameplein 1, te Handzame.

Hier zijn enkele beelden van zijn uitvaart.


P. Heinz Giesen (D) gestorven

Op 18 juli 2016 overleed in de Universiteitskliniek in Bonn p. Heinz Giesen. HIj werd 76 jaar oud,

De uitvaartviering is op maandag 25 juli om 14 uur in de Kloosterkerk in Bonn. Aansluitend is de begrafenis op het Noorderkerkhof van Bonn.

Pater Giesen was professor Nieuw Testament aan de Filosofisch-Theologische Hochschule SVD St. Augustin.... meer

Br. Christian Zyzik (D) gestorven

Op vrijdag 24 juni 2016 stierf in het ziekenhuis in Bonn broeder Christian Zyzik, 79 jaar oud.

De afscheidsviering is op vrijdag 1 juli om 14 uur in de kloosterkerk in Bonn. Aansluitend is de begrafenis op het nabijgelegen Noordkerkhof.

Broeder Christian heeft vele jaren als bakker, kok, koster en portier in onze kloosters gewerkt. Hij was bijna 20 jaar in ons klooster in Hallenberg (1969-1988) en

... meer

Pater Jan van de Laar (NL) gestorven

Op 31 mei stierf onverwacht in het ziekenhuis van Boxmeer p. Jan van de Laar aan de gevolgen van een dubbele longontsteking. Pater van de Laar was 87 jaar en de leider van de seniorencommuniteit in Huize St.-Anna in Boxmeer. De uitvaart, die geleid werd door p. Jan Hafmans, was op zaterdag 4 juni om 14 uur in de kapel van het de zusters, waarna de begrafenis was op het redemptoristendeel van de

... meer

Pater Paul Loncke (B) gestorven

Op 24 april 2016 stierf in Izegem (B) pater Paul Loncke, 82 jaar oud.

De uitvaartviering is op vrijdag 29 april om 11 uur in de Sint Tillo kerk op Kerkplein te Izegem.


Pater Armand Penninck (B) gestorven

Op 17 april 2016 stierf in Izegem (B) pater Armand Penninck, 90 jaar oud.

De uitvaartviering is op zaterdag 23 april om 11 uur in de Sint Tillo kerk op Kerkplein te Izegem.


Broeder Anselmus van Laanen gestorven

Op 12 maart overleed in het seniorenklooster in Boxmeer broeder Anselmus van Laanen. Met 98 jaar was hij de oudste van de provincie St.-Clemens.

Zijn uitvaartviering is op donderdag 17 maart om 10.30 uur in de kapel van de zusters van Julie Postel van Huize St.-Anna in Boxmeer. Daarna is de begrafenis op de Algemene Begraafplaats van Sambeek.

... meer

Pater Ad Blijlevens (NL) gestorven

Op 8 februari 2016 stierf in het ziekenhuis in Heerlen p. Ad Blijlevens, 85 jaar oud. De uitvaartviering is op vrijdagmiddag 12 februari om 14 uur in Klooster Wittem.. Daarna is de bijzetting in de grafkelder.

Ad Blijlevens werd geboren op 13 juli 1930 in Made-Drimmelen (NBr), trad toe tot de
Congregatie van de Allerheiligste Verlosser op 8 september 1950 en werd op
22 september 1955 in Wittem tot

... meer

P. Joseph Fleury (CH) gestorven

Op 1 februari overleed in het verzorgingshuis "Les Pins" in Vicques (Jura, Zwitserland) p. Joseph Fleury, 89 jaar. De uitvaartviering is op donderdag 4 februari om 14 uur in de Sint-Nicolaaskerk in Courroux, gevolgd door de begrafenis aldaar.

P. Wolfgang Koch gestorven

Op 26 oktober 2015 stierf in zijn woning in het Kolpinghaus in Bochum p. Wolfgang Koch. Hij werd 71 jaar oud.

 

Na zijn priesterwijding werkte p. Koch o.a. in het sociaal pastoraat en met wet migranten.

 

De teraardebestelling is op vrijdag 30 oktober om 15 uur op het Kloosterkerkhof van het Jugend-Kloster in Kirchhellen. Daarna is er een Eucharistieviering in de kloosterkerk.

... meer

Broeder Gérard Praplan gestorven

Op 21 juni stierf in het Kantonsspital Fribourg broeder Gérard Praplan, 88 jaar oud. Een groot deel van zijn leven werkte hij in Matran, o.a. op het Collège St. Joseph.

De uitvaartdienst vindt plaats in de parochiekerk in Matran op woensdag 24 juni 2015 om 14.30 uur. 


P. Arthur Lambert gestorven

Op 26 mei stierf in Zwitserland P. Arthur Lambert, 72 jaar oud. Hij was o.a. zes jaar missionaris in Bolivia en in het Franssprekende deel van Zwisterland op verschillende plaatsen pastoraal actief.

De uitvaartviering is op zaterdag 30 mei om 10 uur in de parochiekerk van Châtel-St-Denis, zijn geboorteplaats.

 P. Karl Seitz (D) gestorven

Op 23 maart stierf in Haus Rafael in Köln-Ensen p. Karl Seitz, 81 jaar. Hij was o.a. 35 jaar missionaris in Sumba en Sumbawa (Indonesië).

De uitvaart is op dinsdag 31 maart om 10 uur in de kapel van Haus St. Lucia (Gesellschaft vom Herzen Mariä) in Köln-Ehrenfeld. Aansluitend is de begrafenis op het Oude Katholieke Kerkhof in Köln-Mülheim.


P. Rudolf Matuszek (D) gestorven

Op 16 maart overleed na een ziekbed p. Rudolf Matuszek in het ziekenhuis van Heiligenstadt (D). Hij werd 76 jaar. P. Matuszek was jarenlang volksmissionaris en vaarde ook de hele wereld rond als zielzorger op cruiseschepen.

De uitvaart is op 23 maart om 10 uur in de Kloosterkerk in Heiligenstadt met aansluitend de begrafenis op het kloosterkerkhof.

... meer

P. André Janssen (NL) overleden

Op woensdag 21 januari 2015 overleed in Heerlen (NL) p. André Janssen, 78 jaar oud. Hij was al geruime tijd ziek. P. Janssen was de laatste 28 jaren rector bij de Kleine Zusters van de H. Joseph (Zusters van Heerlen), Huize de Berg. Hier is op zaterdag 24 januari de uitvaartviering en aansluitend de begrafenis op het kloosterkerkhof van de zusters.

... meer

P. Jozef Konings gestorven

Op 1 december stierf in het ziekenhuis van Boxmeer (NL) p. Jozef Konings. Hij werd 86 jaar. In zijn pastorale leven was hij o.a. vele jaren pastoor in Roermond (Kapel in 't Zand). Vanaf 1997 ondersteunde hij nog 12 jaren het pastoraat in WIttem.

 

De uitvaartviering vindt plaats in de kapel van de zusters van Julie Postel, Veerstraat 49, Boxmeer op zaterdag 6 december om 10.30 uur. Aansluitend is

... meer

P. Guido Moons gestorven

Op donderdagmiddag 20 november overleed volkomen onverwacht in Gent p. Guido Moons aan een hartaanval.

 

Zijn overlijden is een grote slag voor het provinciaal bestuur, de leden van de provincie, maar vooral de leden van de Basisgemeenschap Effata, waarvan hij de stichter en bezieler was. Hij werd 61 jaar.

 

De uitvaartviering was op zaterdag 29 november om 10.30 uur in de parochiekerk

... meer

P. Georges Van Wichelen (B) gestorven

Op 8 november stierf in het seniorenklooster in Heist-op-den-Berg p. Georges Van Wichelen. Hij was 99 jaar oud en daarmee de oudste medebroeder in onze provincie. Ondanks zijn hoge leeftijd was hij nog redelijk vitaal.

 

De uitvaartviering is op zaterdag 15 november om 10.30 uur in de St.-Jozefkerk in Leuven en aansluitend de begrafenis op het kerkhof van Abdij van Park, Heverlee.


P. Jan Bergmans (B) overleden

Op zaterdag 13 september overleed in de seniorencommuniteit in Heist-op-den-Berg p. Jan Bergmans, 86 jaar oud. Hij was vele jaren missionarisch in het Caraïbisch gebied.

 

De uitvaartviering is op zaterdag 20 september om 10.30 uur in de St.-Jozefkerk in Leuven en aansluitend de begrafenis op het kerkhof van Abdij van Park, Heverlee.


P. Albert De Ruyck (B) gestorven

Op  23 augustus 2014 overleed in Heist-op-den-Berg  p. Albert De Ruyck, 91 jaar oud. Hij was vele jaren pastoor in Berg-Tessenderloo.


De uitvaartviering is op vrijdag 29 augustus om 10.30 uur in de parochiekerk St. Barbara in Berg-Tessenderlo (Molenhoeven). Verzamelplaats om 9.45 uur is get Uitvaartcentrum Heselmans, Diesterstraat 56, Tessenderlo. Vandaar met de auto naar de kerk.

 

... meer


Br. Dositheus de Vette (NL) gestorven

Op  22 augustus 2014 overleed in het ziekenhuis in Boxmeer (NL) br. Dositheus de Vette, 89 jaar oud.

De uitvaartviering vindt plaats in de kapel van de zusters van Julie Postel, Veerstraat 49, Boxmeer op woensdag 27 augustus om 10.30 uur.

Aansluitend is de begrafenis op de Algemene Begraafplaats van de Gemeente Boxmeer in Sambeek.

 

... meer

P. Jan Notenboom (B) gestorven

notenboom_jan_400

Op 11 augustus 2014 stierf in de St.-Jozefkliniek in Izegem (B) p. Jan Notenboom. Hij werd 82 jaar. De uitvaartviering en aansluitende begrafenis is op woensdag 20 augustus om 10.30 uur in de Paterskerk in Izegem, Roeselaarsestraat 271.

 

P. Notenboom was van 1959 tot en met 1998 missionaris in Congo en van 1978 tot en met 1987 vice-provinciaal.

... meer

Br. Heribert Maas (D) gestorven

Op 4 mei stierf rustig en vredig in het Marien-Hospital in Bonn broeder Heribert  (Hans-Heinrich) Maas.Hij werd 79 jaar oud.

De uitvaartviering vindt plaats op dinsdag 13 mei om 14 uur in de kloosterkerk in Bonn en aansluitend is de begrafenis op het Nordfriedhof.

Broeder Heribert was van 1962 tot 1983 werkzaam in onze missie in Sumba, Indonesie. Hij was van beroep timmerman en meubelmaker. Hij

... meer

P. Raymond Debeir (B) gestorven

Op zondag 27 april overleed in het rusthuis Sint Jozef in Antwerpen (Zusterkens der Armen) p. Raymond Debeir. Hij werd 87 jaar.
De uitvaartviering is in de kapel van de zusters op vrijdag 2 mei, met aansluitend de begrafenis op het redemptoristenkerkhof in de tuin van het klooster in Essen.


P. Harrie Heijkers gestorven

heijkersharry_512Op 17 januari 2014 overleed in het ziekenhuis in Boxmeer (NL) P. Harrie Heijkers. Hij werd 83 jaar. Hij deed op 8 september 1952 zijn eerste gelofte en werd op 18 september 1957 priester gewijd. Een groot deel van zijn leven was hij missionaris in Suriname. 
De uitvaartviering vindt plaats in de kapel van de zusters van Julie Postel, Veerstraat 49, Boxmeer op woensdag 22 januari om 10.30 uur.

... meer

P. Benedikt Stein verstorben

stein_benedikt_119Op 18 oktober 2013 stierf in het St.Petrusziekenhuiss in Bonn p. Benedikt Stein, 92 jaar. Rijkelijk begaafd met vele talenten heeft hij de congregatie van de redemptoristen vele jaren als pastor en overste trouw gediend. Vooral de tijd dat hij als militair aalmoezenier en militair deken (1963-1974) herinnerde hij zich graag. Met zijn vriendelijke en vrolijke gemoed kon hij vele mensen nabijheid

... meer

P. WIlhelm Pesch gestorven

Op 30 september 2013 stierf in Mainz P. Wilhelm Pesch op 90-jarige leeftijd. 
De afscheidsviering vindt plaats in de Karmeliterkirche in Mainz op zaterdag 5 oktober 2013 om 11.00 uur. De begrafenis is op dinsdag 8 oktober om 13 uur in zijn geboortestreek Rath-Anhoven, in de parochiekerk St. Rochus.

Na tien jaren in als docent aan de Filiosofisch-Theologische Hogeschool van de redemptoristen in

... meer

P. Gilbert Gex-Fabry gestorven

Op zaterdag 7 september 2013 overleed in La Croix-Valmer (Frankrijk) p. Gilbert Gex-Fabry aan en hartaanval. Hij werd 75 jaar.

De uitvaartviering is op vrijdag 13 september om 10.30 uur in de parochiekerk van Clarens (CH).

 

 

 

 


P. Achiel Neys gestorven

Op 3 september overleed in ons seniorenklooster Heist-op-den-Berg (B) P. Achiel Neys. Hij werd 70 jaar en was al geruime tijd ernstig ziek. Zijn leven werd vooral gekenmerkt door zijn pastorale arbeid onder gedetineerden.
De uitvaart is op zaterdag 7 september om 10.30 uur in de parochiekerk Sint-Kwinten in Leuven met aansluitend de begrafenis op het kerkhof van Abdij van Park in... meer


P. Eduard Newrzella gestorven

Op 19 augustus stierf in Bonn P. Eduard Newrzella, 89 jaar.

Pater Newrzella heeft de congregatie vele jaren als pastor en overste gediend. Wij danken hem voor alles wat hij als priester en redemptorist gedaan heeft, vooral voor zijn geloofsgetuigenis en discipline die hem tot in de de laatste uren van zijn lange leven uittekenden. ?

De uitvaartviering is op maandag 26 augustus 2013, om 14 uur in

... meer

P. Jozef Jacobs gestorven

Op 6 juni overleed in het Klina in Brasschaat (B) p. Jozef Jacobs, 91 jaar oud. De uitvaart was op 12 juni in de kloosterkerk van Essen met aansluitend de begrafenis op het kloosterkerkhof.

Jozef was een handige jongen met een technische opleiding. Hij ging in 1952 naar Congo en werd daar directeur van twee technische scholen. Na tien jaren keerde hij terug naar België en woonde in Jette en Essen.

... meer

P.Jac Adams gestorven

Op 20 mei overleed in de redemptoristencommuniteit in Kopenhagen (DK) p. Jac Adams, 84 jaar oud. Hij is van Belgische afkomst en was tientallen jaren werkzaam in Denemarken.

 

 

 


P. Ignaz Dekkers gestorven

Op 15 mei overleed in ons seniorenklooster in Boxmeer (NL) p. Ignaz Dekkers. Hij werd 83 jaar. Na zijn priesterwijding in 1953 studeerde hij kerkelijk recht in Rome.

Ignaz Dekkers vervulde diverse leidinggevende functies o.a. twaalf jaar als lid van het Generaal Bestuur te Rome en meer dan tien jaren officiaal van het bisdom Breda. Verder was hij vele jaren rector van ons klooster Nebo in

... meer

P. Karl-Heinz Ditzer gestorven

Op 9 mei stierf in Steterburg (D) pater Karl-Heinz Ditzer, 78 jaar. Hij was al enige tijd ziek.

 

De afscheidsviering is op donderdag 30 mei om 11 uur in de parochiekerk St.Bernward Salzgitter-Steterburg, Pappeldamm 76. Aansluitend is dan de bijzetting van de urn op het kloosterkerkhof.

 

 

... meer

P. Hans van Eunen (NL) gestorven

Op 18 april overleed in onze seniorencommuniteit in Boxmeer (NL)  p. Hans van Eunen. Hij werd 89 jaar. Meer dan vijftig jaren was hij missionaris in Brazilië.

 

De uitvaartviering is op woensdag 24 april om 10.30 uur in de kapel van de zusters van Julie Postel, waarna de begrafenis op de algemene begraafplaats in Sambeek.


Br. Bob Vanhole (B) gestorven

Onverwacht stierf op 17 april in het ziekenhuis in Brasschaat (B) broeder Bob van Hole. Hij werd 73 jaar oud. Na een zware hersenbloeding vorig jaar werd hij ernstig hulpbehoefend, maar hij verloor zijn positieve houding niet.

 

De uitvaartviering is op woensdag 24 april om 13 uur in de Kloosterkerk van Essen, waarna de begrafenis op het kloosterkerkhof.

 

... meer

Broeder Wiro Ross (NL) overleden

Op dinsdag 9 april overleed in het Berchmanianum in Nijmegen (NL) br. Wiro Ross. Hij werd 85 jaar. Hij was tijdens zijn actieve leven vooral kleermaker, portier en koster in verschillende kloosters.

De uitvaart is op maandag 15 april om 11.00 uur in de kapel van het Berchamnianum, waarna de begrafenis op het kerkhof in Sambeek.

 


Broeder Josaphat Duifhuis (NL) overleden

Op vrijdag 5 april overleed in het seniorenklooster in Boxmeer (NL) br. Josaphat Duifhuis. Hij werd 89 jaar. Hij was 35 jaren van zijn leven werkzaam in Brazilië.

De uitvaart is op donderdag 11 april om 10.30 uur in de kapel van huize St. Anna in Boxmeer, waarna de begrafenis op het kerkhof in Sambeek.

 

 


P. Günter Becker gestorven

Op 21 maart overleed, toch nog onverwacht, p. Günter Becker in het Eduard-Michelis-Haus in Gladbeck (D). Hij werd 70 jaar oud. Slechts twee dagen voor zijn dood was hij van ons klooster Köln-Mülheim naar deze plaats verhuisd om een goede verzorging te krijgen.

Een belangrijk deel van zijn leven was p. Becker volksmissionaris.

 

 

 


P. Walter Oberholzer (CH) gestorven

Op vrijdag 15 februari 2013 overleed in het ziekenhuis in Münsterlingen bij Kreuzlingen in Zwitserland p. Walter Oberholzer. Hij was al enkele maanden ziek en werd 78 jaar.

 

Pater Oberholzer werkte vooral als volksmissionaris in duitstalig Zwitserland en was in verleende in vele parochies pastorale assistentie.

Hij was de laatste provinciaal van de Zwitserse provincie tot 2005 en daarna zes jaar

... meer

P. Wolfgang Schwickerath (Bonn) gestorven

In de avond van 29 januari 2013 stierf in Bonn op 81-jarige leeftijd p. Wolfgang Schwickerath. Hij was sinds 1954 redemptorist en werd in 1959 priester gewijd. Meer dan 30 jaren heeft hij heel zegenrijk werk in ons klooster in Heiligenstadt/Eichsfeld gedaan. Hij verwierf hij door zijn wijze en vriendelijke omgang hoog aanzien.

Wij danken hem voor wat hij als redemptorist en priester allemaal voor

... meer

P. Karl Widmer gestorven

Op zondagmorgen 6 januari 2013 stierf - toch nog onverwacht - P. Karl Widmer (67 jaar oud) in Baden (CH). Hij was al enkele jaren ziek.

De uitvaartviering is op vrijdag 11 januari om 9.30 uur in de Stadtpfarrkirche in Baden. 

 

 

 


P. Karel Ampe overleden

Op 1 december overleed in 't Pandje in Izegem (B)  pater Karel Ampe, 87 jaar oud. Hij was van 1954 tot 1990 missionaris in Congo.

De uitvaartviering is op zaterdag 8 december om 10.30 uur in de Paterskerk, Roeselaarsestraat, in Izegem.


P. Josef Riner (CH) gestorven

Op Allerzielen, 2 november 2012, stierf in het Oberwalliser Spitalszentrum in Visp pater Josef Riner uit de communiteit van Leuk. Hij was 84 jaar en was korte tijd ziek geweest.

Pater Riner werd op 23 april 1928 geboren en deed op 22 december 1949 zijn eerste professie bij de redemptoristen. Op 29 juni 1954 ontving hij de preisterwijding. Daarna was hij vele jaren pastoraal actief, tot bijna aan

... meer

P. Anselm De Neef gestorven

Als vijfde in minder dan drie in de Sint-Clemensprovincie stierf op 27 september 2012 in het Rusthuis Magnolia in Jette/Brussel (B) p. Anselm De Neef. Hij was net 88 jaar geworden.

Hij werkte o.a. 37 jaren (1950-1987) als missionaris in Congo.

De uitvaartviering vind plaats in de parochiekerk Sint-Pieter (Kardinaal Mercierplein, Jette) op donderdag 4 oktober om 11 uur.

 


P. Wim Timmermans overleden

Op zondag 23 september 2012 overleed in Breda op 77-jarige leeftijd p. Wim Timmermans.

Hij heeft als redemptorist een groot aantal verschillende functies gehad, o.a. als aalmoezenier bij de luchtmacht, als docent bij het COLAM (College voor Latijns-Amerika) in Roermond, als pastor bij de Jonge Kerk in Roermond en als medewerker in het dekenaat Tilburg.

 

 


Br. Polycarpus Hilhorst overleden

Op 20 september 2012 overleed in ons klooster in Boxmeer broeder Polycarpus Hilhorst. Hij was de dag er voor 92 jaar geworden.

Hij heeft 48 jaren in Suriname gewerkt, tot 2001. Daarna was hij koster in de Nebo, Nijmegen, tot aan de sluiting van dat klooster in 2008.

 

 


P. Pascal Dekkers overleden

In Boxmeer is op 12 september pater Pascal Dekkers overleden, op 87-jarige leeftijd.

Hij werd geboren te Groningen op 3 mei 1925; geprofest als redemptorist 8 september 1947 en priester gewijd te Wittem 17 september 1952. Hij was een aantal jaren werkzaam in Pernambuco, Brazilië, daarna te Amsterdam en Nijmegen.

Vlak voor de uitvaart die 17 september om 14.30 uur plaats vindt in de kapel van

... meer

P. Gottfried Nickels gestorven

Op zondag 9 september stierf na een korte en ernstige ziekte onze medebroeder p. Gottfried Nickels C.Ss.R. in het ziekenhuis in Gent. 

" In Gods kracht geborgen door het geloof, wacht u op de redding die al gereed ligt om op het einde van de tijd geopenbaard te worden." 1 Petrus 1,5

Pater Gottfried Nickels werd op 2 november 1954 geboren en sloot zich na zijn studie in Lantershoven door de

... meer